berlin'de nasıl para harcanır? v.01

eeey sevgili stil avcıları, eeey ellerini sallasa modaya çarpan okuyucularımız; 

biliyorsunuz ki sizler için hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. geçen ay ablamın madrid'e gitmesinin akabinde ben de boş durmadım ve yalnızca sizlere yararlı olabilmek amacıyla ufak bir berlin seyahati organize ettim. daha önce ablamın da benim de gidip hastası olduğumuz berlin, beni yine sevgiyle kucakladı.

henüz döndüm ve ayağımın tozuyla size birkaç alışveriş mekanı tavsiye etmek isterim.
(bu arada, fotoğrafların elini ayağını düzelten zeynep brothers'ın official art direktörü nazi selen'e de buradan öpücükler gönderiyorum. iki alt katımda aslında gönderene kadar gidip öpsem daha iyi olur.)

berlin'e gittiniz, bari gelmişken birkaç parça bir şeyler alayım diyorsanız ben size hackescher markt ve weinmeister çevresinde dolanmanızı öneririm. yalnızca ana caddelerde değil, ara sokaklarda da bir sürü büyüklü küçüklü butiklerle karşılaşacaksınız.
genel bilgi verdikten sonra sıra geldi fotoğraflı bir yolculuğa.
ilk durağımız: made in berlin.weinmeisterstraße'deki bu kocaman dükkan bir ikinci el ve vintage cenneti.


fotoğrafları kötü çekmişim ama burası aslında göründüğünden daha büyük ve daha renkli. her şey renklerine göre ayrılmış. 

yüzlerce kıyafetin yanısıra şapkadan, eldivene, fulardan, çantaya yüzlerce de aksesuvar onları alıp evinize götürmeniz için size yalvaran bakışlar atıyorlar. 
 
İKİ KOCAMAN ODADA YALNIZCA AYAKKABI VAR. öhm, pardon, heyecanımı mazur görün.

yine renklerine göre ayrılmış, 60'lardan 90'lara çeşitli yaşlarda bir sürü yavru burada hemrenkleriyle dizilmiş, sizi çağırıyorlar. duyuyor musunuz? 

berlin'deki yakışıklı abilerimiz çıplak kalmasın, onlar da ikinci el/vintage dünyasından nasiplensin diye alt katı olduğu gibi erkek reyonu yapmışlar. Fotoğraf yalnızca katın 10'da 1'ini falan gösteriyor bu arada. Erkek ayakkabı odasını da ucundan gördüğü için bu açıdan çektim.
Ya da öylesine çektim ama şu an kılıf uyduruyorum, bilemezsiniz ki, hehehe. 
"oh, zeynep brothers, iyi ki varsınız, ben buraya gitmek istiyorum ama nasıl?" diyorsanız; bıyrın size adresini de vereyim: neue schönhauser str. 19
türkçe meali: gidin alexanderplatz'den u8'e binin, weinmeister'de inin, bulacaksınız.

hatta salı günleri 12 ve 15 arasında giderseniz happy hour'u yakalamış olursunuz, zaten uygun olan fiyatların üzerinden bir de %20 indirimi kaparsınız.

her şey sizler için canım moda tutkunları.
biz giyemedik, siz giyin diye.
devam edecek...

0 yorum:

Yorum Gönder